Este o tarta absolut delicioasa .Dulce,cremoasa ,racoritoare ,un desert ideal .Daca tineti post cu siguranta va va incanta la maxim papilele gustative.
Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu unt si faina si am intins aluatul in tava. Am bagat apoi tava la frigider pentru 15 minute. Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana s-a aurit usor pe margini. Am lasat tarta sa se raceasca in forma si intre timp am preparat crema.
Am pus laptele de soia intr-o craticioara pe foc mic pana a atins punctul de fierbere. Am amestecat praful de budinca cu zaharul si faina apoi am turnat treptat laptele fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc,am adaugat zaharul vanilat si am lasat crema la racit pana a ajuns la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta). Am mixat crema cca 1 minut la viteza mare apoi am pus-o peste tarta si am nivelat bine.
Am taiat capsunile ,piersicile si bananele in felii potrivite.(feliile de banane le-am stropit cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Am asezat apoi fructele peste crema. Am preparat tort-gelee-ul conform instructiunilor de pe plic si l-am turnat peste fructe. Am dat tarta la rece pentru minim 5-6 ore sau de preferat peste noapte.
1
Puteti folosi orice fructe va plac.