Imi plac dulciurile cu mere..........
pentru aluat:
pentru umplutura:
1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta.
2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in care se pregateste umplutura, astfel: se dau merele pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita emailata, pe foc mic si se lasa sa se inmoiae un sfert de ora; se adauga zaharul in momentul in care merele au lasat must, apoi adaugam nucile si tragem cratita de pe foc. Se raceste amestecul, se scurge si se parfumeaza cu scortisoara pisata atunci cand se pune in tava.
3. Aluatul pregatit anetrior se scoate de la rece, se imparte in 2 parti egale, care se intind in foi de marimea tavii; se unge cu unt tava si se tapeteaza cu faina ( sau folosim hartie de copt) , se aseaza foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere ( scursa de suc), se acopera cu cealalta foaie si se introduce placinta in cuptorul deja cald ptr. cca 3 sferturi de ora.
4. Se coace la foc potrivit si se scoate cand s-a rumenit usor. Se taie dupa ce s-a racit , apoi se pudreaza cu zahar si se serveste pentru pofticiosi!!!