Desertul de astazi este o tarta usoara cu crema de vanilie si fructe. V-am facut pofta?
Pentru blat trebuie sa amestecati cu mana faina, untul, 25 g zahar si o lingura cu lapte pana obtineti un aluat elastic si omogen. Lasati la frigider pentru o jumatate de ora dupa care intindeti aluatul pe un blat presarat cu faina. Foaia de aluat obtinuta asezati-o in forma de tarta unsa cu unt niveland cu mana de-a lungul formei. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp va ocupati de crema. Fierbeti laptele cu esenta de vanilie si o lingura de zahar la foc mic. Bateti galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-le peste lapte, amestecand in continuu pana capata consistenta unei creme.
Dupa ce blatul este gata, turnati peste crema cu ajutorul unei spatule, aruncati apoi fructele, iar la final ciocolata rasa. Un desert perfect pentru o zi de duminica!