Tarta cu fructe

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 25 Feb 2014 | 3332 vizualizari

 

Desertul de astazi este o tarta usoara cu crema de vanilie si fructe. V-am facut pofta?

 

INGREDIENTE

  • - 125 g faina
  • - 110 g unt rece
  • - 55 g zahar
  • - 250 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 esente de vanilie
  • - caspuni proaspete
  • - capsuni congelate
  • - cirese congelate
  • - 2 linguri amidon de porumb
  • - ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Pentru blat trebuie sa amestecati cu mana faina, untul, 25 g zahar si o lingura cu lapte pana obtineti un aluat elastic si omogen. Lasati la frigider pentru o jumatate de ora dupa care intindeti aluatul pe un blat presarat cu faina. Foaia de aluat obtinuta asezati-o in forma de tarta unsa cu unt niveland cu mana de-a lungul formei. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp va ocupati de crema. Fierbeti laptele cu esenta de vanilie si o lingura de zahar la foc mic. Bateti galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-le peste lapte, amestecand in continuu pana capata consistenta unei creme.

Dupa ce blatul este gata, turnati peste crema cu ajutorul unei spatule, aruncati apoi fructele, iar la final ciocolata rasa. Un desert perfect pentru o zi de duminica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Alexandra Burz 1

05.03.2014, 13:50

Suuper....presimt ca o sa ne incanti papilele gustative .... bun venit

Cocktail_of_Senses 1

05.03.2014, 15:13

Multumesc pentru gandurile bune!

Lia_ 1

06.03.2014, 05:54

felicitari pt tot ce ai postat. bune si poze frumoase. bravo!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune