Zilele trecute cautam cu disperare o reteta cu mac, tocmai am achizitionat niste mac de la Lidl la supeeeer oferta ( unul plus doi gratis) si cum nu am folosit mac in viata mea decat la pus pe deasupra cozonacului sau saratelelor, aveam nevoie de inspiratie. Si am si gasit, e criminala prajitura aceasta, combinatia de mac, cocos si crema de vanilie e minunata, m-a dat pe spate. Vreau sa va zic ca eu am adaptat cantitatile ingredientelor la tava mea ( 30 x20 ).Abia am reusit sa pastrez doua bucatele sa vi le arat si voua.Sper sa va placa ce mi-a iesit.
Blatul:
Crema:
Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem in continuare pana rezulta o bezea zdravana, sa nu curga. Amestecam cocosul cu macul si il incorporam in albusuri, adaugam vanilie, iar la sfarsit praful de copt amestecat cu faina. Compozitia o punem in tava tapetata cu foaie de copt si o bagam la cuptor pentru 20 min.
Crema : Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele si punem pe foc mic sa se ingroase. O dam la rece. Cand s-a racit o amestecam cu untul si vanilia.
Incepem asamblarea: Punem intr-o tava de plastic blatul, peste el intindem crema, iar peste crema asezam biscuitii pe care ii insiropam cu, cafeaua rece.
Topim ciocolata cu doua lingurite de apa si o intindem peste biscuiti. Eu pe deasupra am presarat cocos.
1
Cand m-am apucat de prajitura, m-am innarmat cu rabdare cand am vazut cate etape sunt, dar nu e nici pe departe greu , din contra mi s-a parut foarte usor de facut, asadar nu va speriati , e simplu.