Desert tarta cu dovleac

de AlexTeacher in Prajituri, 16 Oct 2017 | 7529 vizualizari

 

O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta asta și o să iubești dovleacul!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr făină
  • 200 gr unt rece
  • 100gr zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă
  • 1 varf de cutit sare

Umplutura:

  • 1 kg dovleac ras
  • 40 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml smantană de gătit 30% grăsime
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță nucșoară
  • 1 lingură extrac de vanilie
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • ¼ linguriță sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac:

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 30 de minute la frigider.

2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra si întinde aluatul. Prin această metodă nu se va rupe. Cand aluatul e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pune un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune-l în tava tapetata cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.

3. Ințeapă aluatul mai întai din loc în loc cu o furculita ca să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte. Acestea vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.

Umplutura: Într-o tigaie încăpătoare pune untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.

2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.

4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.

 

TIPS-URI

1

O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu capsuni si malai