Desert tarta cu dovleac

de AlexTeacher in Prajituri, 16 Oct 2017 | 7335 vizualizari

 

O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta asta și o să iubești dovleacul!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr făină
  • 200 gr unt rece
  • 100gr zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă
  • 1 varf de cutit sare

Umplutura:

  • 1 kg dovleac ras
  • 40 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml smantană de gătit 30% grăsime
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță nucșoară
  • 1 lingură extrac de vanilie
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • ¼ linguriță sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac:

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 30 de minute la frigider.

2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra si întinde aluatul. Prin această metodă nu se va rupe. Cand aluatul e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pune un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune-l în tava tapetata cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.

3. Ințeapă aluatul mai întai din loc în loc cu o furculita ca să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte. Acestea vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.

Umplutura: Într-o tigaie încăpătoare pune untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.

2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.

4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.

 

TIPS-URI

1

O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune