Chiar daca vremea capsunilor a trecut, se poate face si cu fructe congelate sau cu orice fructe va plac.
Aluat:
Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider pentru inca 30 de minute, timp in care ne ocupam de crema.
Crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.
Scoatem aluatul de la rece, il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Il intepam din loc in loc si il acoperim cu hartie de copt(fara a-i acoperi si marginile) pentru a nu se intari. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute, pana cand marginile se rumenesc.
Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de vanilie racita complet.
Peste crema punem capsunile taiate felii.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.