De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta!
Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)
Aluatul de tarta:
Pentru crema frangipane(ideala pentru tarte sau briose):
In plus:
Am inceput prin a face aluatul: Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se pune intr-o forma de tarta tapetata pe fund cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se pune fasole sau orez si se coace 30 de minute la 180 grade.
Intre timp se prepara crema : (este luata dintr-o carte de retete italienesti)
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o crema albicioasa,se adauga treptat faina, si se mai subtiaza cu lapte,pana cand se incoporeaza tot laptele.Se pune la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa.Cand e gata se adauga si esenta de vanilie in cazul meu, iar daca se foloseste baton de vanilie atunci se pune in lapte la inceput.Se adauga si untul topit,amestecand.Se lasa la racit.
Se pune crema peste tarta si se orneaza cu capsuni taiate.Se lasa la frigider vreo 2 ore.Pofta buna!!
1
se poate marii cantitatea de zahar la crema
2
se poate adauga si coaja de portocala in aluat.