PT BLAT:
PT CREMA:
PT DECOR:
Pregatim aluatul de tarta: se freaca untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi adaugam faina in care am pus sarea si amestecam pina se furmeaza un aluat. Il adunam cu mainile, il punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute cel putin. Se intinde din aluat o fioaie pt forma de tarta, ungem forma cu ulei si tapetam cu faina si punem aluatul in forma. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si dam forma cu aluat la frigider.
Pt crema: se pune laptele, frisca, zaharul la fiert, dar sa nu dea in clocot, iar cind aceasta este pe punctul de a fierbe oprim focul si punem ciocolata taiata bucati. Lasam 4-5 minute apoi amestecam bine pina se dizolva ciocolata. Cind s-a mai racit se adauga vanilia si galbenusurile frecate putin. Dam aluatul prima oara la cuptor pt 15 minute, dar vom pune in el folie de aluminiu si fasole boabe(nefierte),pt a nu lasa aluatul sa se umfle si sa se coaca frumos. Fasolea o punem intr-un borcam si o folosim si alta data cind mai facem tarte.dupa 15 minute scoatem forma din cuptor, punem crema si mai dam pt inca 15-20 minute la cuptor. Decoram cu seminte de rodie si frunzulite de menta.