Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, zahar margarina, faina, cacao, nuca
Ingrediente pentru Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa:
Cum se prepara Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa:
Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca tocata grossier si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si presarat cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam negresala racit, apoi o portionam. Eu o portionez inainte sa ii pun glazura de ciocolata pentru a curge aceasta si pe marginile prajiturii.
Incalzim frisca lichida intr-un ibric, adaugam si ciocolata si lasam pe foc pana cand ciocolata este topita.
Punem glazura de ciocolata peste negresa si daca doriti, presarati nuca de cocos.
Pofta buna!
Dintre prajiturile de casa pe care le faceau mamele in copilarie, pe primul loc cred ca se afla reteta de Negresa pufoasa, apoi varianta de post Prajitura Negresa
Va recomandam si reteta Negresa cu nuci si portocala