pentru aluat m-am inspirat de la Vio_dreams:
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-de-post-cu-ciuperci-43625.html
Umplutura am modificat-o dupa gustul nostru... A iesit o tarta minunata!
Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final.
Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele.
Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin robot,apoi se condimenteaza si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile taiate bucati si lasam sa scada lichidul pe care-l lasa acestea. La final adaugam patrunjelul verde tocat.
Intindem aluatul pe care l-am pregatit pentru baza tartei pe masa de lucru infainata, apoi il asezam intr-o tava termorezistenta.
Presaram pesmetul,care are rolul de a absorbi excesul de ulei care ne-a ramas in amestecul de legume calite.
Adaugm legumele, nivelam frumos cu dosul unei linguri umplutura apoi intindem si aluatul ramas pe masa de lucru,din care vom decupa cu ajutorul unui pinten, fasiile din care vom forma grilajul de deasupra tartei.
Dam la cuptor (preincalzit) tarta, la temperatura moderata (180 grade) si o lasam pane se rumeneste frumos.
Pofta buna!
//