Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.
Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le amestecam apoi cu zaharul si cu grisul.
Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el, pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet. Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet.
Peste aluat punem ciresele si presaram peste ele celelalte doua linguri cu pesmet.
Din aluatul oprit intindem o foaie din care vom taia fasii lungi cu care vom forma un gretar deasupra tartei.
Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac. (am eu ce am cu macul.. :))
Incingem bine inainte cuptorul si coacem tarta 25-30 minute.
Putem servi tarta pudrata cu zahar farin , stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.