trandafirul l-am primit dimineata cand am deschis ochii de la iubirea mea :)
Preparare aluat:
Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz
Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se da la cuptorul preaincalzit pentru 10 minute la 160 de grade Celsius
Intre timp preparati sosul de ciocolata
Preparare sos:
Se pune la topit zaharul intr-o cratita cu o lingura de frisca pana apar bule la suprafata si o mai lasati putin circa un minut la foc mic,apoi adaugati restul de frisca si ciocolata faramitata in bucatelese lasa la foc mic, amestecand in continou pana la topirea completa a ciocolatei , o luati de pe foc si o amestecati putin ca sa se mai raceasca
Dupa 10 minute se scoate din cuptor tava si se acopera prajitura cu un strat de sos
Peste sos se presara nucile faramitate cu ajutorul unui citor sau se piseaza in piua
Peste nuci se presara aluatul ramas
Se da prajitura la cuptor si se lasa sa se coaca inca 30~35 de minute la 160 de grade Celsius
Se lasa se se raceasca complet apoi se portioneaza