Vroiam neaparat un desert cu cireşe,până la urmă m-am decis să fie o tartă cu aluat fraged.Umplutura aş fi vrut-o mai suculentă,dar cireşele nu au vrut să lase prea mult sirop şi au rămas cam cum le-am pus ,chiar şi după ce tarta s-a copt. Si cum Padre Victor tocmai a facut un anişor şi era cam trist că nu a avut tort la prima lui aniversare pe site,m-am gândit să-i dedic tarta aceasta,mai ales că sunt vinovată de prezenţa lui pe site şi l-am îndrăgit chiar şi aşa nebucătar. Dacă Padre a făcut un an de Bucătăraş,eu am reuşit să postez 450 de reţete,unele mai simple,altele mai interesante,dar am preţuit fiecare clipă petrecută pe site alături de voi.
Pentru aluatul fraged:
Pentru umplutura:
Pentru finisat:
Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia.
Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit cu o folie si l-am pus la frigider o ora.
Am scos sâmburii cireselor si le-am pus cu zahar sa lase sirop.
Imi era teama ca ciresele vor lasa prea mult sirop cât timp vor fi la cuptor si se va rupe foaia de tarta asa ca am pregatit niste pesmet.
Am prajit pesmetul în putin ulei,apoi am adaugat o lingura de zahar.
Am scurs ciresele de siropul lasat,apoi le-am amestecat cu pesmetul pregatit.
Am împartit aluatul.O parte mai mare am întins-o si am pus-o în tava tapetata,iar din cealalta parte am facut un „capac” din care am decupat cateva forme pe care le-am pus deasupra.
Acum voi puteti sa ornati dupa cum va convine.
Peste foaia pusa în tava,am presarat putin pesmet si apoi am pus ciresele.
Am acoperit cu foaia de tarta si formele decupate.
Am uns cu putin lapte si am presarat zahar brun,pentru a fi mai crocanta deasupra.
Am pus la cuptor la aproximativ 170 grade pentru 40 de minute.
Am presarat deasupra zahar pudra,dar poate ramane si asa.
Pentru ca umplutura nu a fost prea cremoasa,zic ca ar fi mers langa ea putina înghetata