Sa va mai spun cat e de minunata? Va las sa va imaginati! Eu m-am indragostit de ea si o prepar cand mi se face dor :) si nu stiu cum sa va spun dar asta se intampla mai tot timpul :)))) dorul asta de ciocolata bata-l vina! :))))
Blatul acesta senzational se prepara simplu :
Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati).
Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu amidon. Dam aluatul la rece pana preparam crema in jur de 30 de minute.
Punem cei 100 ml apa la foc mic impreuna cu zaharul si amestecam bine, vom lasa in jur de 5 sau 6 minute maxim. Tragem vasul deoparte si punem untul si ciocolata, mixam sa se topeasca. Adaugam laptele praf si in acest moment se va ingrosa, stingem apoi totul cu laptele fierbinte( nu rece). Punem din nou vasul pe foc si amestecam bine cu un tel, apoi adaugam vanilia si cacaoa. Omogenizam bine crema si o dam la rece.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Scoatem aluatul de tarta de la rece, il punem direct pe foaia de copt si-l vom intinde foarte usor cu un tel daca deasupra punem folia de prospetime. Mutam cu tot cu hartia de copt in forma. Aranjam marginile si intepam cu furculita din loc in loc.
Coacem aluatul pentru 15 minute.
Dam blatul la rece.
Cand si blatul si crema s-au racit, asamblam tarta.
Scoatem blatul din forma direct pe un platou( numai dupa ce s-a racit complet, e fff fragil si se rupe usor).
Punem crema deasupra si o nivelam. Dam din nou la rece pana se intareste crema de ciocolata deasupra.
Intre timp mixam frisca si cand crema s-a intarit o asezam deasupra si cu o lingura facem valurile.
Punem ciocolata razuita deasupra si o lasam la rece macar doua ore.
Este o tarta delicioasa care se prepara extrem de rapid , garantez ca o sa va placa :)