Tarta cu ceapa si sunca afumata

de gab_s19 in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 4333 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr. faina
  • 50 gr. unt
  • 150 ml. lapte caldut
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • un pachetel de drojdie uscata sau jumatate de cub de drojdie proaspata

Pentru umplutura:

  • 500 gr. ceapa
  • 50 gr. unt
  • o lingura de faina
  • 2 oua
  • 100 ml. de smantana
  • 100 gr. de sunca afumata, taiata cubulete
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si sunca afumata:

Aluatul
1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se adauga sarea, restul de lapte si untul dupa care se lasa din nou sa creasca pana cand umplutura este gata.

Umplutura
Ceapa taiata marunt se caleste in unt impreuna cu sunca afumata taiata cubulete foarte mici, amestecand continuu pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga lingura de faina (absoarbe untul) si sarea dupa gust.
Intre timp, se intinde aluatul si se pune pe o forma rotunda, lasandu-se peste forma o margine de 2-3 cm (care se ruleaza usor dupa ce se adauga umplutura).
Peste ceapa deja rece se adauga cele 2 oua batute ca pentru omleta, smantana si chimenul.

Umplutura se pune peste aluat iar marginile aluatului se ruleaza spre interior.
Se da la cuptor la 180°C intre 35-45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa