Aluat:
Se amesteca faina cu sare, praful de copt si cimbru. Untul moale si oul se adauga peste faina si se framanta un aluat elastic, nelipicios.
Umplutura:
Pieptul de pui se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea si amestecand continuu se perpeleste pe toate partile, pana se albeste. Adaugam sucul de rosii, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare, piper si busuioc. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam patrunjel verde tocat marunt, oul si omogenizam.
Intindem 2/3 din aluat intr-o foaia subtire, putin mai mare decat diametrul tavii de tarta. Punem aluatul in tava, il intindem bine si-l intepam din loc in loc cu furculita. Repartizam umplutura de carne, nivelam si acoperim cu strat subtire de cascaval ras. Din restul de aluat taiem fasii, decupam diverse forme, dupa preferinta, pe care le punem deasupra tartei.
Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se serveste calda, dar este buna si rece.