f. usoara, buna si repede de facut. Perfecta pt ceaiul de dimineata sau cafeluta...sau ce vreti voi....
Separam oulae si mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si 2 capacele de apa, masurate cu coaja de la ou. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste bine, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare, apoi punem uleiul cate o lg si iar mixam. Adaugam si laptele. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lg in compozitie, mixand in continuare. Punem si coaja de lamaie si amestecam usor, apoi turnam compozitia in tava (eu am folosit una cu diametru de 25, cred ca merge si de 28) unsa si infainata si dam la cuptor pt 30-35 minute, la 180 grade ( cuptorul bineinteles preincalzit).
Cat timp se coace tarta facem caramelul. Curatam merele si le taiem bucatele mici, bananele le curatam si le taiem rondele, separat. Facem caramelul separat, cel cu mar intr-o cratita si cel cu banane in alta, fiindca merele necesita mai mult timp la gatit. Deci, punem intr-o cratita 3 lg de zahar si-l caramelizam, pana devine auriu frumos, adaugam bananele feliate si 50 ml apa si lasam la foc mic pana se topeste caramelul, apoi luam de pe foc si dam la racit. In alta cratita punem celelalte 3 lg de zahar si-l caramelizam, apoi adaugam merele si restul de apa, lasam la fel la foc mic, dar de data asta la timp dulblu fata de cel cu banane, sa se patrunda bine merele. Dam la racit si amestecam caramelul de mar cu cel de banane.
Scoatem tarta cand e gata, o rasturnam pe un platou si o lsam 10 minute sa se racoreasca, apoi intindem caramelul deasupra. Dupa ce se raceste bine se poate adauga zahar praf deasupra...oricum se va topi....