Cornuri cu gem de capsuni

de carmenvlad in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 10652 vizualizari

 

Pentru micul dejun din zilele de post, alaturi de o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g daca aluatul este prea moale
  • 250 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 varf sare
  • Coaja rasa de portocale
  • Esenta de rom
  • 4 linguri miere
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de capsuni:

Se dizolva drojdia intr-un castron  cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga uleiul si esenta de rom. Se lasa aluatul acoperit cu un servet curat sa creasca timp de 40 de minute.

Se intinde o foaie, se taie patrate, se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza sub forma de corn. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se mai lasa sa creasca 10-15 minute.  Se ung cu pensula, cu apa amestecata cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand sunt aproape gata se ung cu pensula cu miere. Se mai lasa 5 minute si se scot de la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.04.2011, 14:44

ce frumoase sunt

mirela0911 1

20.04.2011, 17:34

Si eu vreau 2 daca se poate

elena1988 1

21.04.2011, 09:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TIRAMISU CU ZMEURA