M-am bucurat ieri ca am gasit capsuni , poate nu au ei chiar gustul de vara dar…parca nici vara nu mai au asa gust bun asa ca m-am obisnuit cu capsunii zilelor noastre si nu fac mofturi. Ma si gandeam ca voi face o tarta cu ei, in ton si cu sarbatoarea de azi.
Intindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt .
Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem temperatura la 180 grade si o mai lasam 10-15 minute . Intre timp pregatim crema. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile de ou cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut amestecat cu vanilia. Punem vasul pe foc minim si amestecam mereu cu un tel rotund pana clocoteste, atunci cand clocoteste si se ingroasa crema luam de pe foc si mai amestecam incet pana se raceste sa nu faca cocoloase.
Cand este calduta crema o turnam peste foaia de tarta si pregatim capsunii . Eu i-am spalat bine si i-am lasat la uscat am curatat coditele si i-am taiat in 2 bucati pe fiecare. Garnisim tarta dupa inspiratie mie imi place cu multi capsuni asa ca nu ii tai feliute mai subtiri;
Turnam peste o glazura transparenta rosie si dam tarta la rece….pentru cat timp rezistam.