Un desert rapid si delicios, ba chiar de post, care merita incercat.
Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata, adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare, pana terminam biscuitii si compozitia de mere. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca, apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Pofta buna!
1
Merele se pot inlocui cu pere, nu foarte coapte.
2
Se poate folosi si alt tip de biscuiti.
3
In functie de gustul fiecaruia, se mai poate adauga zahar.