Doriti ceva dulce, cu multa ciocolata si nuca? Atunci o floare dulce pentru voi toti!
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie
Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se desprinde de peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se mai lasa la dospit.
Intre timp se topeste ciocolata pe bain marie. Se adauga frisca si zaharul pudra. Se omogenizeaza si se adauga nuca. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga din lingura. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un cerc destul de mare
Se pune umplutura in mijloc si se aduna marginile obtinand o bila
Se intinde usor sub forma de cerc, se cresteaza marginile si se rasucesc dand forma unei flori. Se ung cu ou si se mai lasa la dospit 10 minute in tava. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos!
Pofta mare!