Blat:
Crema
Decor:
Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel.
Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare.
Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Amesteca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.
Adauga faina in ploaie si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.
La final adauga nuca si omogenizeaza.
Tapeteaza o tava de tarta (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 de minute.(testul scobitorii)
Pune laptele la fiert intr-o craticioara.
Amesteca galbenusurile cu zaharul,amidonul si faina si adauga laptele fierbinte in fir subtire apoi pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Ia crema de pe foc,adauga zaharul vanilat si las-o la racit.
Pe un platou pune blatul si unge-l cu 1/2 din crema.
Pune pe toata suprafata felii de banane si acopera cu restul de crema.
Peste crema pune frisca batuta bine si pudreaza cu nesquik.