Tarta cu 3 feluri de gem

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Noi 2015 | 4745 vizualizari

 

In acest fel vom impaca cu siguranta toate gusturile :)))) unde mai pui ca-i delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina( plus pentru infainat)
  • 225 g unt(min.82%)
  • 150 g zahar pudra
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un ou mare
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de caise
  • gem de prune
  • gem de capsuni

Pentru uns:

  • 1 ou micut
  • 1 lingura de lapte
  • un strop de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu 3 feluri de gem:

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.

Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza blatului, iar un sfert pentru fasiile de deasupra ale gratarului.

Se intinde blatul de la baza, pe o suprafata bine infainata, la fel punem faina si pe sucitor,  se asaza apoi in forma unsa cu unt, se pune deasupra o foaie pergament pe care aranjam boabe de fasole( greutate) si se coace pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp intindem foaia pentru gratar pe o suprafata bine infainata si cu rotita decupam fasiile.

Punem gemurile in forma pe baza de aluat, ne ajutam de un colt de farfurie( plastic) sa le separam, asezam fasiile decupate deasupra, le ungem cu ou batut cu lapte si vanilie si coacem tarta pana se rumeneste( 25 sau 30 de minute).

Racim tarta obligatoriu si apoi o transferam cu grija pe un platou, e foate fragila si se poate rupe usor, sau daca nu, o putem servi direct din tava.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu 3 feluri de gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

26.11.2015, 21:13

Multumesc Rocs...sunt foarte delicioase genul asta de prajituri cu gem...

mirela0911 1

27.11.2015, 09:30

Numai bunătăți faci, Ruxy draga!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:14

Multumesc Mirelusa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine