In acest fel vom impaca cu siguranta toate gusturile :)))) unde mai pui ca-i delicioasa!
Blat:
Umplutura:
Pentru uns:
Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.
Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza blatului, iar un sfert pentru fasiile de deasupra ale gratarului.
Se intinde blatul de la baza, pe o suprafata bine infainata, la fel punem faina si pe sucitor, se asaza apoi in forma unsa cu unt, se pune deasupra o foaie pergament pe care aranjam boabe de fasole( greutate) si se coace pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre timp intindem foaia pentru gratar pe o suprafata bine infainata si cu rotita decupam fasiile.
Punem gemurile in forma pe baza de aluat, ne ajutam de un colt de farfurie( plastic) sa le separam, asezam fasiile decupate deasupra, le ungem cu ou batut cu lapte si vanilie si coacem tarta pana se rumeneste( 25 sau 30 de minute).
Racim tarta obligatoriu si apoi o transferam cu grija pe un platou, e foate fragila si se poate rupe usor, sau daca nu, o putem servi direct din tava.
O bunatate!