Nu mai este foarte mult pana la Craciun si de obicei fursecurile imi plac sa le am in cutii inca de la inceputul lunii decembrie si le consum in fiecare dimineata la micul dejun.
Atunci cand eram mici mama ne facea fursecuri pe care le agatam in bradut, am facut si eu la fel anul trecut si tare incantata am fost de efectul lor in pomul de iarna si m-am gandit sa va aduc si voua reteta sa va bucurati de ea.
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta de vanilie, galbenusul, si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.
Scoatem aluatul din frigider si il lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma cu gaura in mijloc dar daca nu aveti, puteti decupa cu o forma normala si mijlocul cu o forma mai mica. O parte din fursecuri le-am decupat cu forme de stelute mici si mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
Dupa ce am terminat cu operatiunea decupat si copt, trecem la operatiunea decorat.
Un plic de glazura se amesteca cu 3 lingurite de apa. Ungem cu aceasta glazura fursecurile si presaram deasupra lor diverse bombonele de la Dr. Oetker. Mie mi-au placut in mod special bobitele de ciocolata rosii si verzi pentru ca sunt in tot perfect cu Craciunul.
Pentru o parte din stelute am adaugat in glazura si doua picaturi de colorant albastru de la Dr. Oetker.
Lasam fursecurile neacoperite si fara a le suprapune pana se intareste glazura. Apoi le putem pastra in cutie metalica daca nu le punem toate in pom.