Tarta aperitiv

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 4627 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat brisee in frigider si nitica foame...asa ca am pus de-o tarta...poftiti la masa, cu drag!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat brisee congelata(se poate prepara si acasa, reteta aici
  • cateva felii de salam cu sunca Victoria
  • 5-6 felii de vinete
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 rosi chery
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • putina branza topita , cam o lg
  • 2-3 maini de parmezan ras
  • busuioc si patrunjel verde
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt.

Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele parti. Mozzarella se taie cubulete, la fel si salamul. Punem feliile de vinete peste aluat, apoi presaram mozzarella si salamul si saram, piperam si punem si putin oregano. Taiem si rosiile in 4 si le asezam deasupra.

Batem ouale bine cu putina sare si putin piper, adaugam branza topita( eu cumpar in cutie, e mai lichida) si laptele si amestecam bine, punem si busuiocul si patrunjelul tocate. Punem amestecul de ou deasupra, pe toata suprafata. Peste el presaram parmezanul ras( eu cumpar la punga, e f fin razuit).

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam jumatate de ora...pana prinde o crusta frumoasa deasupra  si se leaga compozitia...Dupa 15 minute lasati temperatura la 180 grade.

Va astept la o felie! Dau si cafeluta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv