Am facut taietei pentru supa si am pozat si etapele asa ca va arat cum ii fac eu. O metoda destul de primitiva, avand in vedere ca acum sunt diverse "scule" care intind si taie taieteii in toate formele si dimensiunile.
Nu e mare filozofie, doar ca ia ceva timp. La un ou se pu 2 linguri cu varf de faina alba de calitate superioara 000.
Se face un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e cazul, se mai adauga putina faina pana cand aluatul capata consistenta dorita, dupa care se trece la etapa urmatoare, se intinde foaia. Eu neavand o "scula" performanta, am intins cu facaletul.
Foaia trebuie intinsa bine sa iasa taieteii subtiri si frumosi. Am taiat aluatul intins in dreptunghiuri mici pentru a se putea intinde mai bine. Se lasa fasiile sa se usuce putin, insa atentie, nu trebuie sa fie prea uscate pentru ca nu se mai pot taia ci se sfarama.
Se taie patratele (nu e obligatoriu insa eu le-am taiat pentru ca nu-mi place sa fie foarte lungi taieteii).
Dupa care se taie cu masina (una veche, nu prea are fatza de blog dar n-am alta). Se lasa taieteii taiati sa se usuce pe masa de lucru, eu din lipsa de spatiu, dupa ce s-au uscat putin i-am pus pe un platou. Dupa cum se poate vedea, masinaria mea antica nu taie foarte bine astfel ca se intampla sa fie lipiti cate doi taietei, dar nimeni nu s-a plans vreodata de asta. In plus, sunt mult mai buni, nu se compara cu cei din magazin.