Taitei de casa

de alice_ciobanu in Paste, 16 Aug 2012 | 4939 vizualizari

 

Ne-am trezit cu chef de treaba. dar nu treaba treaba de trebaluit prin casa, cum ar zice cineva. Nuuu.... treaba de cucinarit, de bucatarit. So, dragilor I'm back! Si de data asta pe bune. Adica daca tot am tras chiulul de la bloggeritul asta si de la cucinat pana ce era musai de-o corigenta, astazi e ziua aia cand te trezesti si zic: gata! pana ici fu. Si e pe bune. De m-ar prinde flama asta si cu tigara...uffff....help'me!
Anyway.....si dupa ce ne pregatiram de trebaluit am zis sa incepem cu ceva usurel si fara prea mult efor, mai ales ca e si fara foc...ca deh... still canicula :) Astfel ca prinsi in mirajul fainii ne-am apucat a mesteri niste taitei de casa. Numai buni pentru ciorbita de pui de tara ce asteapta cuninte pe-un raft in congelator. Asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sicitorul si taiati-l fin. Sau ... folositi cu incredere o masina de fabricat paste.

Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de citeva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita....Toata masa de carlionti puneti-i la uscat  si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros. 

Folositi-i apoi, cu mare incredere , in supa, ciorba, bors....ne auzim/vedem de luni....caci pe azi treaba-i gata...ne pregatim de distractiune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa