Mi-am adus aminte de o mancare din copilarie si am incercat sa o fac.A iesit o bunatate.
Varza se pune in apa rece la desarat de seara pana dimineatza.
Se toaca fidelutza si se stoarce bine.
Ceapa se curatza si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in ulei si dupa 2-3 minute se pune putzina apa si varza.
Punem piperul, foile de dafin, boiaua(pentru culoare) putina apa si lasam la fiert.
Cartofii se fierb in coaja. cand sunt reci se curatza si se taie cuburi
Se pun cartofii cand varza ramane fara apa se baga la cuptor si se caleste in continuare.
Taitzeii(retzeta originala este cu taitzei de casa taiatzi patrzele) se fierb dupa indicatziile dupa pachet. Nu se pun sub jet de apa rece.
Cand varza este calita se aduga taitzeii si se mai lasa la cuptor cateva minute pana se rumeneste frumos
Se serveste calda.
Pofta Buna!