Aseara am avut pofta de paste cu 4 feluri de branza, asa ca am scos ce era prin frigider, am dat o fuga la magazin, si m-am apucat de treaba.
Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor: Camembert, Gorgonzola, Mozzarela Gourmet, si branza topita (eu am folosit Apetito, pentru ca are o textura mai moale si este foarte cremoasa), si amestecati pana ce acestea se topesc. Asezonati sosul cu sare si piper. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie peste sos, amestecand continuu. Opriti focul si lasati pastele in sos pentru cateva minute pentru a se imbiba bine.
Se servesc calde, cu parmezan ras din belsug.
1
Pentru ca sosul sa iasa bun, garantat, folositi branzeturi de buna calitate cu texturi moi.