Rigatoni Pie

de Rocsi in Paste, 13 Iul 2016 | 6284 vizualizari

 

Ma uitam intr-o zi cu sotul la tv si cum butonam noi telecomanda, ne-am oprit putin pe Paprika. Asa in trecere am vazut acest produs final, etapele prepararii nu le vazusem. Sotul a zis ca poate intr-o zi pregatesc si eu. Nu mi s-a parut nimic complicat si este de efect, dar si foarte buna. Cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati aceasta reteta faina!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr paste rigatoni
  • 700 gr carne tocata (500 porc + 200 vita)
  • 2 cepe verzi mici
  • 1/2 ardei kapia
  • 600 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 4 crengute marar verde
  • 200 gr mozzarella
  • 70 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni Pie:

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul kapia si ceapa verde. Le innabusim 2 minute, apoi scoatem usturoiul si adaugam carnea. Amestecam bine, apoi punem o cana de apa. Presaram sare si piper. Lasam focul potrivit, iar cand a scazut lichidul pe jumatate, adaugam rosiile pasate. Invartim cu o paleta, presaram busuiocul uscat si mai lasam sa fiarba putin sosul. Nu il scadem de tot pentru ca mai absorb si pastele. Tragem tigaia deoparte, adaugam mararul verde tocat si pregatim pastele. Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa clocoteste, punem pastele, le fierbem cam 7-8 minute. Cand sunt gata, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Mozzarella o taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar parmezanul pe razatoarea mica. Ungem un vas de ceramica cu unt, il tapetam cu hartie de copt. Asezam rigatoni in picioare, unul langa altul, presaram putin parmezan ras. Punem amestecul de carne deasupra, il nivelam. Presaram putin cascaval, asezam feliile de mozzarella, apoi presaram restul de cascaval si parmezan. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra s-a rumenit placinta, o scoatem din cuptor. Se serveste calda. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni Pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)