Tagliatelle cu pui si busuioc

de mihaelar63 in Paste, 10 Noi 2018 | 3853 vizualizari

 

 Rar mai prepar paste. Daca este sambata ...sunt paste, macar o data pe luna.
Reteta s-a conturat pe parcurs in functie de ingredientele disponibile. Un pliculet cu condimente uscate italienesti pentru paste, o bucatica de branza grasa framantata, de vaca, piept de pui de casa ...si busuiocul din geam :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr tagliatelle cu ou
  • 300 piept pui - de casa
  • 200 gr rosii cherry -din gradiana si congelate intregi
  • 200 gr branza grasa framantata de vacuta
  • 3 linguri ulei infuzat cu rozmarin si busuioc -productie proprie
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri condimente uscate italienesti pentru paste -oregano, rozmarin, busuioc, piper, masline si hribi uscati
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si busuioc:

  1. Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda.
  2. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj.
  3. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza usor intr-o tigaie.
  4. Cand pieptul de pui a inceput sa se albeasca, semn ca este patruns, se adauga usturoiul  tocat si rosiile cherry.
  5. Se lasa sa se soteze impreuna 10 minute.
  6. Clatiti pastele cu apa rece si le scurgeti de apa.
  7. Adaugati condimentele si pastele si branza rupata bucatele, piperati. 
  8. Amestecati pe foc pana branza se topeste si se formeaza un sos catifelat.
  9. Gustati si condimentati / sarati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati frunze de busuioc proaspat.

            Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza