Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

de LicutaMarin in Paste, 27 Iun 2011 | 5827 vizualizari

 

Vine, vine iarasi vara,
Paste sunt in toata tara,
Ceapa multa pe campii,
Haideti s-o gatim copii.
Creste rozmarinul verde,
In otet rosu se pierde.
Toti mesenii striga tare:
Punem patrunjel, usturoi, sare,
Furculite-n farfurii,
Haideti sa mancam copii!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tagliatelle
  • 75 gr unt
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 4 cepe mari, taiate felii subtiri
  • 2 linguri mustar
  • 2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 1 catel de ustuiroi, pisat
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar:

1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul si calim foarte usor timp de 2-3 minute, apoi agaugam ceapa si amestecam pentru a o acoperi bine cu untul si uleiul. Lasam sa se caleasca la temperatura mica inca 15 minute, amestecand ocazional. Cand este aproape gata adaugam patrunjelul.

2. Intre timp, frecam untul ramas cu mustarul, otetul balsamic si punem deoparte.

3. In tigaia cu ceapa adaugam usturoiul, vinul, 5 linguri de apa si lasam sa fiarba timp de 5-6 minute pana ce a scazut bine. Punem sare dupa gust.

4. Fierbem pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita, putin sarata, asa cum indica instructiunile de pe ambalaj. Nu trebuie fierte pana se rup. Strecuram pastele si le asezam intr-un castron. Adaugam amestecul cu unt si mustar, ceapa si amestecam bine.
Serviti cu patrunjel verde si parmezan ras, daca va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

02.07.2011, 22:23

arata super

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:20

alinutzika 1

01.08.2011, 00:29

dintre toate pastele, tagliatelle sunt favoritele mele...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu pateu de masline