O reteta foarte la moda in acest moment, facuta la cererea fiului meu :) Nu vazusem pana acum, de obicei, tacos este o mâncare specific mexicană. Noutatea si diferenta este sosul de branza/cascaval si cartofii prajiti la interior.
Este un "sandwich" foarte apreciat, pentru masa de pranz, in zona orasului Lyon din Franta si in imprejurimi.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/tacos-cu-sos-de-branza.html
sosul de branza :
Alte ingrediente:
Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa.
Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute.
Asezonati: sare, piper piment, adaugati ardeiul taiat bucatele si reveniti totul timp de 5 minute. Adaugati bulionul diluat in 1/2 de pahar de apa calda si gatiti la foc potrivit, pana scade toata apa si pana obtineti un amestec bine legat.
Luati de pe foc, adaugati smantana. si amestecati.
Praparati sosul cu branza :
Incalziti smantana. Cand este fierbinte, adaugati cascavalul ras si feliile de cheddar in bucatele.
Amestecati bine, pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.
Dati un tur de piper.
Tartinati o foaie de tortilla cu sosul dorit.
Puneti carnea tocata, cativa cartofi prajiti, carnea de pui si 2 linguri de sos.
Inchideti tortilla in forma de pachetel.
Puneti-o la incalzit intr-o tigaie grill, incinsa, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Serviti-le fierbinti cu cartofi prajiti sau cu o salata verde asezonata.