Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :)))
Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :)))
Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))
Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.
Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.
Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.
Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.
Se pregateste un vas termorezistent.
Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.
In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!
O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!
1
ideal ar fi sa o serviti asa calda, mozzarella aceea va fi topita si va da o savoare aparte.