Rata cu varza la cuptor

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2011 | 50335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata 
  • 1 ceapa mare 
  • 1 varza murata de 1,5 kg. 
  • 1 varza proaspata de 2 kg. 
  • 2 morcovi potriviti 
  • 1 lta piper negru macinat 
  • 1 lta cimbru 
  • 1 lta boia dulce 
  • 1 frunza de dafin 
  • 1 cana de 300 ml. suc de rosii 
  • 1 cana de apa fiarta sau plata 
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei pentru calit varza
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu varza la cuptor:

1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute .
2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei .
3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul .
4. Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.
5. Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C ( inre treapata 5 si 6 la cuptorul cu gaz) pentru 1 ora, dupa care se scoate tava din cuptor si se descopera carnea cu fata la foc :)) ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C (treapta 4 la cuptorul cu gaz) o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace .

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de strut