1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute .
2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei .
3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul .
4. Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.
5. Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C ( inre treapata 5 si 6 la cuptorul cu gaz) pentru 1 ora, dupa care se scoate tava din cuptor si se descopera carnea cu fata la foc :)) ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C (treapta 4 la cuptorul cu gaz) o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace .
Pofta mare !!!