Am inacrit cu lamaie caci n-aveam bors adevarat. Puneti mai multe legume daca doriti, eu l-am facut simplu si pur din sfecla. Ce bun este, nu-i trebuie nimic mai mult dupa gustul meu. https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/bors-moldovenesc-de-sfecla-rosie.html
Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare. Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin. Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei. Puneti mai multa apa, eu am adaugat caci imi place sa fie mult lichid. Fierbeti 30 de minute impreuna. Scoateti tija de telina si foaia de dafin Se verifica si se adauga sare dupa gust.
Serviti fierbinte cu smantana acra si marar proaspat! Daca postiti nu puneti smantana si folositi un Kub de legume.