Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques

de lili2010 in Fructe de mare, 5 Mar 2011 | 8825 vizualizari

 

O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 capatâni de usturoi
  • 500 ml smântâna lichida
  • 50g unt
  • scoici Saint-Jacques(câte 4 de persoana)
  • 2 legaturi bune de loboda verde sau spanac tânar
  • sare,piper,ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques:

 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.

Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.

Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect  onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.

Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie  impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.

Se serveste calda.Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu gust ... de primavara