O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :)
Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.
Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.
Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.
Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.
Se serveste calda.Pofta buna!