Locuiesc pe coasta de Est a Americii, mai precis spus in zona New England, unde scoicile sunt la mare rang. Asa ca azi va propun o reteta super rapida si gustoasa.
Se iau scoicile asa cum sunt adunate de pe rau, se trec prin 2/3/4 ape reci la spalat, apoi usor cu o periuta se curata bine carapecele de scoica, una cate una.
Se pune pe foc o oala cu apa cat sa acopere scoicile, dupa ce sunt curatate si apa fierbe in clocot, se pun scoicile. Se lasa la fiert pana toate carapecele se deschid, asta insemnat vreo maxim 2/3 minute. Se scot scoicile cu o spatula cu sita si apoi scoatem carnea din scoica una cate una trecand carnea prin jet de apa calduta.
Se curata cepele si se taie solzi, apoi se pun in uleiul de masline la calit cu un strop de apa. cand ceapa devine putin galbuie se adauga sosul de rosii, maslinele, ciupercile si toate mirodeniile. Specific ca usturoiul se striveste intai.
Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, dupa care sosul e gata. Se stinge focul si se pune carnea de la scoici in sos.
Se serveste precum tocanitza romaneasca, langa mamaligutza calda si salata de varza acra.
Pohta buna!
1
din cochilii cand scoatem carnea, nu folosim partea rotunda din mijloc, gen stomacul scoicilor.
2
iar cand curatam extensia ce iese din scoica precum o trompa se curata de pielita negricioasa intai si apoi e ok ptr consum.