Este una din supele mele preferate din categoria superlor-crema. Secretul unei supe gustoase si aromate este sa facem baza de supa-crema de legume savuroasa. Va dau reteta mea de baza, care merue are succes aici in casa.
- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in apa rece cu sare si cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Cand e fiert-dupa cca 10 minute de fierbere scoatem pestele si apa o strecuram si o punem deoparte .
- Pregatim legumele pentru supa-crema. Le curatam si le spalam, apoi le taiem in cuburi potrivite. In oala punem putin ulei de malsine (eventual adaugati cu putina margarina vegetala pentru gatit. Adaugati ceapa si o caliti la foc mediu, putin doar, cat sa capete putin gust. Punem la ceapa si cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,si aduagam ardeiul, morcovii. Mai lasam 3 minute la foc mediu si aduagam restul legumelor (rosia,cartofii si curgetul). Amestecam si turnam supa de la peste, cat sa treaca peste legume cu 2 degete. Adaugam sare, putin piper alb si un cub de concentrat de fructe de mare. Lasma sa fiarba bine si apoi cu blenderulo vertical pasam toata supa pana devine crema, dar nu foarte groasa. Trebuie sa aiba o consistenta potrivita.
- Intre timp curatam pestele de piele si de oase daca mai sunt si il faramitam in bucati nu foarte mici-potrivite, dupa plac. Le punem in supa si daca ne place putem fierbe paste marunte-tip coate mici. La final tocam marunt coriandru verde proaspat-acesta da un gust fenomenal acestei supe. Stingem focul si servim- cu crutoane sau pain prajita-