Nu putea sa treaca toamna fara sa incerc si eu aceasta Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa. Asa ca am preparat-o, am gustat, e delicioasa si hranitoare. Daca va plac supele crema, cu siguranta va va incanta si aceasata supa.
Cum se prepara Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa
Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete.
Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor se taie rondele.
Se pun toate intr-o oala de inox cu fundul dublu, se toarna apa atat cat sa treaca peste ele de un deget, se adauga jumatate de lingurita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet. Se acopera oala cu un capac pentru a fierbe mai repede.
Cand sunt gata fierte, se paseaza totul la blender si se pune din nou pe foc mic doar cat sa se incalzeasca. Intr-un bol se scoate putina supa si se amesteca cu smantana. Se toarna inapoi in oala si se omogenizeaza bine.
Se serveste alaturi de paine prajita, crutoane din paine, smantana, sau dupa preferinte. Recomandam si crema de broccoli.
Pofta buna!
1
Se pot fierbe legumele cu supa de carne.
2
Fara smantana, este perfecta pentru o zi de post.