Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.
Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit, se scoate din oala si se pune de-o parte; ceapa se pune la prajit in uleiul in care s-a rumenit sunca. Dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea, se adauga cubuletele de dovlecel, se amesteca si se lasa sa se inabuse cateva minute.
Se adauga si apa atat cat sa acopere cuburile de dovleac in intregime, ghimbirul, foaia de dafin si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand prin oala.
Dupa ce bucatelele de dovlecel s-au fiert bine, se trage oana de pe foc, se scoate foaia de dafin si cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizeaza supa pana cand devine foarte fina; daca este prea groasa, se mai adauga apa pana cand supa are consistenta dorita.
Se pune oala din nou la foc mic si se adauga si frisca neindulcita, patrunjelul tocat fin si sunca si se lasa sa dea in fiert. Se stinge focul si, la final, se adauga si ceapa verde taiata ineluse subtiri si piperul.