Supa de dovleac

de Brindusa in Supe, 14 Dec 2010 | 5659 vizualizari

 

Dovleacul este destul de cunoscut in Romania, dar noi il folosim mai ales in dulciuri. Cred ca asta se datoreaza gustului lui dulceag. Recunosc ca si eu am fost putin reticenta in a-l face supa, dar cu cateva condimente potrivite a iesit o mancare foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg pulpa de dovleac 
  • 1 l supa baza de pui/vita
  • 2 cepe, tocate
  • 15 g unt
  • 2 lingurite nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingurite piper macinat
  • sare dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

  1. Taie cubulete nu prea mici pulpa de dovleac.
  2. Incalzeste untul intr-o oala si caleste putin ceapa.
  3. Adauga dovleacul si caleste putin.
  4. Pune supa de pui, 1 lingurita de sare, nucsoara si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul e moale.
  5. Cu un blender vertical paseaza bine supa. Pune-o din nou la fiert.
  6. Daca supa ti se pare prea groasa, pune apa. Fierbe 2-3 minute. 
  7. Adauga piperul. Gusta si potriveste de sare- piper- nucsoara. 
  8. Serveste supa alaturi de crutoane sau , ca americanii cu cornbread.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu ciuperci de padure