Supa de dovleac

de Brindusa in Supe, 14 Dec 2010 | 5578 vizualizari

 

Dovleacul este destul de cunoscut in Romania, dar noi il folosim mai ales in dulciuri. Cred ca asta se datoreaza gustului lui dulceag. Recunosc ca si eu am fost putin reticenta in a-l face supa, dar cu cateva condimente potrivite a iesit o mancare foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg pulpa de dovleac 
  • 1 l supa baza de pui/vita
  • 2 cepe, tocate
  • 15 g unt
  • 2 lingurite nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingurite piper macinat
  • sare dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

  1. Taie cubulete nu prea mici pulpa de dovleac.
  2. Incalzeste untul intr-o oala si caleste putin ceapa.
  3. Adauga dovleacul si caleste putin.
  4. Pune supa de pui, 1 lingurita de sare, nucsoara si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul e moale.
  5. Cu un blender vertical paseaza bine supa. Pune-o din nou la fiert.
  6. Daca supa ti se pare prea groasa, pune apa. Fierbe 2-3 minute. 
  7. Adauga piperul. Gusta si potriveste de sare- piper- nucsoara. 
  8. Serveste supa alaturi de crutoane sau , ca americanii cu cornbread.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

susu 1

15.12.2010, 11:44

ce culoare de invidiat superba

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 13:54

ador supele de genul asta

Brindusa 1

15.12.2010, 20:32

Si noua ne plac supele de felul asta. Cat despre culoare, a fost superba!. Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez