Luna trecuta, site-ul meu de suflet Bucataras ne-a provocat la un concurs sponsorizat de Zepter ,iar in urma jurizarii am avut surpriza sa ma numar printre norocoasele care vor testa vasul Zepter in perioada 17 iunie – 4 august.
Vineri la ora 17.00,putin timida am ajuns la sediul Zepter.Acolo,am avut placerea sa o cunosc pe doamna Gina (Chef Zepter), care ne-a aratat cum sa gatim corect trei feluri de supe/ciorbe in oala Zepter.
-Supa crema de linte(pe care am ales sa o prepar si eu azi)
-Ciorba radauteana
-Ciorba de fasole boabe
Cu vasele Zepter gatirea se poate face fara apa,frigerea fara ulei sau grasime si astfel nu pierdeti substantele nutritive naturale.
Eu gatesc foarte des linte si va asigur ca gustul supei gatite in oala Zepter a fost mult mai bun,iar culoarea si textura legumelor s-au pastrat foarte bine.
1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape.
2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia)
3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute.
4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu capacul,la foc mediu.
5.Cand acul indicator dupa capac,ajunge in zona verde la final, OPRITI focul.
6.Lasati oala acoperita pana cand acul indicator coboara pana la finalul zonei galbene,pentru a se termina gatirea.
7.Cu ajutorul unui mixer vertical,mixati lintea si legumele,adaugati uleiul,zeama de lamaie,cateva frunzulite de menta,sare si piper dupa gust.
Se poate servi calda sau rece.