Supa dulce de malai

de katty in Supe, 19 Feb 2015 | 4027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr malai
  • 1 l apte
  • 500 ml apa
  • 100 gr unt
  • 3-4 linguri de zahar
  • 300 gr dovleac placintar
  • scortisoara macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa dulce de malai:

Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cubulete relativ egale. Punem cubuletele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc usor.

Intre timp punem apa la foc . Cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce malaiul incepe sa fiarba cu clocot adaugam laptele caldut  cate putin  si lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, pana malaiul este fiert . Punem untul si zaharul si lasam sa fiarba. Adaugam lapte cat este nevoie pana obtinem consistenta unei supe creme.

Servim supa calda cu bucati de dovleac si putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa dulce de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt