Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat.
Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si i-am taiat cotorul, iar cu blenderul vertical am pasat rosiile rezultand cca 1 litru de suc gros.
Legumele le-am curatat si taiat in bucati sau rondele, iar cartoful l-am taiat cuburi potrivite. In putin ulei am pus la calit legumele, fara cartof, iar cand acestea s-au inmuiat am pus apa calduta cat sa acopere legumele si am lasat sa fiarba cca 20 minute. Am potrivit de sare, apoi am adaugat cartofii si am mai lasat vre-o 10 minute. Sucul de rosii l-am adaugat peste legume, am mai completat si cu cca 1 litru de apa si am lasat sa fiarba vre-o 15 minute. Dupa acest timp am adaugat taiteii scuturati bine de faina pe care i-am lasat sa fiarba inca vre-o 15-20 minute. Am oprit focul, si am adaugat patrunjel verde.
Pofta buna va doresc!