Supa de rosii cu sos tahini

de Adinuta in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 7059 vizualizari

 

Ideea de a pune sos tahini in supa de rosii mi-a venit chiar citind acest site, mai exact articolul despre susan pus de Miha in Condimente/Plante. Si am zis sa incerc :) Mi-a placut mult combinatia, iar clasica supa de rosii a devenit mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • o radacina patrunjel
  • o bucatica de telina
  • o ceapa
  • vreo 3 linguri pulpa de rosii din conseva sau bulion (optional)
  • patrunjel verde (optional)
  • sos tahini
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu sos tahini:

Pasul 1: Se spala bine legumele. Apoi se taie in bucati mai mici ceapa, radacina de patrunjel, telina si morcovul si se pun la fiert cu un pic de sare si ulei de masline. Dupa 20 minute se adauga rosiile curatate de cotorase si taiate in patru si ardelul taiat fidelute. Se mai fierb cam 15 minute, iar pentru un gust ma intens se pot adauga cateva linguri de pulpa de rosii sau bulion. Mai lasam sa dea in clocot o data si oprim.

Pasul 2: Cand s-au racit suficient, punem legumele cu supa in care au fiert in robotul de bucatarie si mixam bine pana devine o crema. Crema obtinuta o punem din nou pe foc pana da in clocot si mai adaugam sare, dupa gust. I se pot adauga taitei de orez fierti, dar eu o prefer simpla, o fam mai grosuta.

Se pune supa in boluri, i se adauga sos tahini (cam cate o lingura sau 2) si patrunjel verde taiat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

danygospodina 1

30.11.2009, 22:40

Suuuper idee, fac si eu maine, ca am un borcanel cu pasta in frigi. Si nu stiam ce sa mai fac cu ea, in afara de humus.

ANCA 1

30.11.2009, 23:14

mor dupa mancare libaneza

elena1988 1

02.02.2011, 17:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu mamaliguta