Supa de rosii am mincat prima oara la Slanic, cind am fost la intilnirea bucatarasilor. Noi ardelenii nu le avem cu fineturile astea:)), o ciorba e cea mai buna....da sincer mi-a placut supa. Galustele de brinza le-am vazut la bucatarasa noastra Laura care face bunatati acum la vasul zepter si care m-au incintat. Am avut emotii cind am facut galustele pt ca mie nu-mi iasa, dar de data asta au iesit...se putea si mai bine...data viitoare cu siguranta vor fi perfecte:)
Am avut un pui la care i-am luat pieptul, pulpele si aripile. Am pus carcasa ramasa la fiert cu apa si a rezultat o supa de pui. Si cum doream sa fac supa de rosii atunci am facut-o pe supa de pui rezultata. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Nu se caleste mult,1-2 minute, se pune 1 polonic din supa de pui peste ceapa si usturoi si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga rosiile pisate, se lasa sa fiarba 5-10 minute, se pune peste supa de pui, se adauga dupa gust sare, piper, 2 foi de dafin si se lasa sa fiarba 20 minute. Se adauga la urma busuioc udcat(daca aveti folositi doar din cel proaspat).
Pt galuste:am amestecat putin reteta lui Laura cu ce stiam de la mama....am batut oul intreg cu un praf de sare, am adaugat 1 lingura ulei de masline,brinza brie data pe razatoare, le-am amestecat, am adugat si celalalt albus batut spuma cu un praf de sare, iar apoi am inceput sa pun grisul in ploaie amestecind usor in compozitie. Am pus si 1 lingura faina malai si un praf de bicarbonat(asta e un truc invatat de la mama), am amestecat usor compozitia de galuste, iar cu o lingura inmuiata in supa am luat din compozitie si am pus in supa. Am servit supa de rosii cu galuste si cu frunzulite de busuioc proaspat.Pofta buna!! Garantez ca este un deliciu chiar daca nu sunt un fan al supelor crema...
1
brinza brie se poate inlocui cu brinza de vaci(eu nu am avut)