Ramen cu carne de rata (supa japoneza)

de mihaelar63 in Supe, 1 Feb 2014 | 13851 vizualizari

 

Ramenul este un preparat japonez de supa cu carne si taitei. Originea ramenului se pierde in negura vremurilor, unii spun ca ar fi posibil chinezesc. Se prepara diferit de la o provincie la alta, cu carne de peste, pui, porc etc. De cand am vazut reteta la Bucatarasa noastra Mitinita-Adina http://www.bucataras.ro/retete/ramen-28818.html, am fost curioasa cum o fi varianta japoneza a supei limpezi de carne. Sa stiti ca "levesha" asta japoneza nu m-a dezamagit si am sa repet executia ei cu placere (posibil cu alta carne)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne rata
  • 3 morcovi
  • 3 cm ghimbir
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 2 oua fierte tari
  • codite de ceapa verde
  • 4 linguri sos Teriaky
  • taitei cu preparare rapida Rolton
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen cu carne de rata (supa japoneza):

 Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata .

Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul.

Dupa fierbere se drege gustul cu sos Teriaky care este pe baza de soia .

In fiecare bol de servire puneti carne dezosata , morcovi , codite de ceapa si jumatati de oua fierte tari.

La fiecare portie puneti taiteii peste care turnati supa fierbinte si acoperiti 2-3 minute . Este suficient ca taiteii sa fie patrunsi .

Serviti supa fierbinte .

Sa  aveti pofta buna , curiozitate si ,, curaj'' sa preparati Ramen !!!!

TIPS-URI

1

Ramenul ca si sora lui supa de carne romaneasca este foarte bun acum iarna - aliat contra racelii !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen cu carne de rata (supa japoneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mitinita 1

20.12.2018, 15:38

Ce-mi place cum i-ai zis, levesha ) Ma bucur ca ti-a placut, vezi ce usor se prepara ;P Fetele mele fac foarte des si chiar ca prinde bine pe timp de iarna.

mihaelar63 1

03.01.2019, 15:05

Adinuta -San , I-am zis cum am stiut )

abstract01 1

09.07.2021, 00:49

foarte delicioasa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ramen