Supa crema cu peste

de xana in Supe, 20 Noi 2017 | 3251 vizualizari

 

Pentru cine nu a incercat inca chayote, nu stie ce pierde :) Este un foarte bun inlocuitor al cartofului in mancaruri. Are coaja de culoare verde deschis si face parte din familia castravetelui si al pepenelui de aceea are un gust foarte subtil de castravete si poate fi consumat chiar crud, in salate.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 3 fire subtiri de praz
  • 1 chayote
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • cca 200 gr file de merluciu
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • o mana de coriandru proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu peste:

Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele.

Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de usturoi, sare, piper si apa fierbinte si lasam la fiert pentru cca 30 de minute.

Pestele se pune intr-o oala cu cele doua frunze de dafin, putina sare si apa ca sa-l acopere si se pune la fiert pentru 5 minute. Mie mi-a ramas sira spinarii de la o bucata de somon folosita in alta reteta si am pus-o la fiert alaturi de merluciu pentru a da gust. Scoatem apoi pestele si dupa ce s-a racorit il rupem in bucatele mici iar apa in care a fiert o strecuram si  o pastram.

Cand legumele au fiert le trecem prin blender, apoi adaugam din apa in care a fiert pestele pana supa ajunge la consistenta dorita (mai groasa punem doar putina apa sau daca o vrem mai subtire, punem mai multa apa).

Presaram coriandru proaspat deasupra inainte de a servi.

TIPS-URI

1

In loc de chayote puteti folosi 1 cartof mai mare.

2

Cine nu agreaza coriandru poate folosi patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu fructe de mare