Supa cu găluște a fost și este, întotdeauna, vedeta casei Zmeilor!
Mulțumesc ferma Tarancuta din Romania, pentru produsele proaspete și gustoase, livrate direct la domiciliu.
Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele curățate, lăsate întregi. Se închide ermetic oala minune și se lasă la fiert la foc mare, până începe să fluiere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 30 minute.
După ce s-a fiert puiul, se strecoară zeama, obținută într-o oală mai înaltă și se lasă la clocotit, eventual se mai completează cu apă rece, în funcție de câtă supă dorim să avem.
Între timp se prepară găluștele, ouăle se bat energic cu un praf de sare și lingura de ulei. Grișul se toarnă în ploaie și se amestecă până ce se omogenizează, să nu rămână cocoloașe.
Găluștele se pun ușor cu lingura în supa clocotită, dupa ce s-a pus toate găluștele, se dă focul mic și se toarnă puțină apă rece peste fiecare gălușcă, astfel încât să se întoarcă, pe partea cealaltă.
Se mai lasă să fiarbă la foc mic, semiacoperit, cca. 10 minute.
Supa se servește fierbinte cu verdeață sau ardei iute împreună cu zarzavaturile și carnea fiartă!
Spor și poftă bună!
1
Dacă optați pentru fierberea clasică, trebuie să luați în calcul o perioadă mai lungă de timp, pentru fierberea cărnii.